Предизвикателствата пред обновения СОС - дискусия с участието на Бойко Димитров,  Иван Таков и Деян Николов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Новата местна власт в столицита днес ще положи клетва се проведе първото заседание - нов кмет и нов градски парламент.

Как ще се оформят мнозинствата? Кой ще бъде председател на Столичния общински съвет? Какви са червените линии? В студиото на “Денят започва” дискутираха новоизбраните общински съветници Бойко Димитров от “Продължаваме промяната-Демократична България (Спаси София)”, Иван Таков от “БСП за България” и Деян Николов от “Възраждане”.

“На тези избори гражданите много ясно показаха какво искат. На първо място, те казаха, че нямат доверие в нас политиците - това показа множеството не гласували хора. На второ място, те не дадоха ясен мандат само една политическа партия да управлява града. И на трето място, те казаха, че искат промяна в този град. Това нещото, което ние ще предложим и на гражданите, и на нашите колеги от другите политически партии не чрез задкулисни договорки, а на ясни разговори с всичките политически сили”, каза  Бойко Димитров и допълни, че в СОС решенията няма да се налагат силово, а ще се търси съдействие от всичките политически сили в него.

Деян Николов заяви, че политиката на “Възраждане” е да не отказва разговори и добави:

“От тук нататък конкретните политики ние ги разглеждаме изключително прагматично - ако нещо е добро за София, ние ще го подкрепяма, а ако не е добра - няма да го подкрепяме.Формацията, спечелила най-много гласове, има своята отговорност да сформира мнозинство, в което ние естествено няма да участваме. Те имат “сглобка” на национално ниво и с няколко задкулисни разговора биха могли да си осигурят мнозинство и в СОС. Това е, което очаквам да се случи.”

През последните 30 години БСП е била лидер на опозицията в СОС, няма причини и сега това да се случи, заяви Иван Таков.

“Ние базираме нашите политики на ценности и много ясно сме казали за какво ще се борим през новия мандат на СОС. Това ще предложим и на вниманието на колегите от Общинския съвет и на всички столичани, а не просто сформирането на едно мнозинство, което да задоволи нечии интереси - в това няма да участваме”, подчерта той.

Какво още казаха общинските съветници в СОС вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад